Polisen förhör ungdomarna på plats efter rånet utanför Lund. Rånarna tog deras mobiltelefoner men även jackor och i något fall även minst en tröja och en mössa, enligt SVT:s reporter på platsen. Foto: Mikael Nilsson

En anhållen för medhjälp till rånen i Södra Sandby

Uppdaterad
Publicerad

I söndags kväll rånades nio personer, och ytterligare en utsattes för rånförsök, i Södra Sandby. Nu har en pojke anhållits, misstänkt för medhjälp till rån.

Larmet kom till polisen klockan 22.36 på söndagskvällen. Tio ungdomar av gruppen på elva, som beskrivs vara i övre tonåren, hade då blivit utsatta för rån och rånförsök utanför Killebäcksskolan i Söndra Sandby utanför Lund. Fyra personer rånade dem under knivhot på kläder och telefoner.

Nu har en person anhållits och åklagaren har fram till lördag på sig att bestämma sig för om han ska häktas.

– Det är en pojke mellan 15 och 18 år, som misstänks för medhjälp till rån, säger åklagare Ida Killeslätt.

Hon vill inte gå in på om det finns några andra misstänkta, mer än att man fortfarande tror att det rör sig om fyra personer.

– Det finns ingenting som tyder på att det finns ett samband mellan de här rånet och andra liknande rån i Lund i helgen, säger Ida Killeslätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.