Mannen dömdes under torsdagen i Kristianstads tingsrätt. Foto: Johan Nilsson/TT

Man i 25-årsåldern döms till elva års fängelse för barnsexbrott

Publicerad

Under torsdagen dömde tingsrätten i Kristianstad en man i 25-årsåldern, från södra Skåne, till elva års fängelse för ett stort antal allvarliga sexualbrott mot totalt 26 barn runt om i Sverige.

Brotten ska ha begåtts på internet med hjälp av sociala medier. I flera av fallen har mannen fått barnen att posera sexuellt för honom och han har spelat in poseringarna. Barnen var vid brottstillfällena mellan 7 och 15 år gamla.

För att få barnen att utföra de sexuella poseringarna ska han bland annat ha utlovat betalning. Han ska även ha hotat att sprida filmerna på sociala medier för att få barnen att utföra ytterligare sexuella poseringar. I flera fall har han också hotat att våldta eller utsätta dem för våld för att få dem att posera sexuellt för honom.

Mannen dömdes under torsdagen till elva års fängelse och ska även betala skadestånd på sammanlagt 984 000 kronor till barnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.