Olyckan inträffade utanför Haglösa, norr om Trelleborg Foto: Mikael Nilsson

Kvinna i 80-årsåldern död i lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern är död efter att ha skadats allvarligt vid en kollision mellan en personbil och lastbil. Olyckan skedde på väg 108 strax norr om Trelleborg.

Strax innan lunch kolliderade en personbil och lastbil på väg 108 utanför Haglösa, norr om Trelleborg. Polis, räddningstjänst och två ambulanser skickades till plasten. 

– Det är en mycket allvarlig olycka, säger räddningsledaren på platsen Martin von Gertten. En personbil har kolliderat med en betongbil.

Oklart händelseförlopp

Båda fordonen hamnade i diket.

– De har kolliderat på något sätt, utredningen får visa hur, säger Filip Annas, presstalesperson på polisen.

Personen som körde personbilen skadades svårt och fördes till sjukhus med ambulans, men avled till följd av sina skador. Hennes anhöriga är enligt polisen underrättade om dödsbudet. Även lastbilsföraren, en kvinna i 30-årsåldern, fördes till sjukhus, men klarade sig med lindriga skador.

Vägen var avstängd i ett par timmar men kunde öppnas åter för trafik vid 14-tiden. Båda fordonen fick bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.