Foto: Mikael Nilsson

En person anhållen för mord på von Rosens väg

Uppdaterad
Publicerad

En man är anhållen misstänkt för mord på en man i 20-årsåldern. Mordet ska ha skett den 16 juli i år på von Rosens väg i Malmö. Den misstänkta mannen var anhållen i sin frånvaro och greps i ett planerat tillslag.

Den misstänkta mannen, som är i 20-årsåldern, greps i Stockholm igår och anhölls under kvällen av åklagare. Mannen bar ett skarpladdat vapen vid gripandet. Ytterligare beslag gjordes som är intressanta för förundersökningen.

– Misstanken innefattar att det är han som ska ha skjutit offret. Han är misstänkt enligt den högre misstankegraden, säger åklagare Lisa Åberg.

Våldet i Malmö

Det var i juli som den unga mannen sköts till döds.

Enligt polisen kan det bli aktuellt med fler friehtsberövanden framöver.

– Det finns uppgifter i utredningen om att det varit fler inblandade i planeringen och utförandet av mordet, men det fanns bara en skytt, säger Lisa Åberg.

Just nu befinner sig den misstänkta mannen fortfarande i Stockholm, där han ska höras med försvarare under dagen. Sedan är tanken att han ska föras tillbaka till Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet