Foto: Anders Magnusson

Kvinna påkörd av lastmaskin i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En person har blivit påkörd av en lastmaskin på Scheelegatan.

– Det är en kvinna som har blivit svårt skadad av en arbetsmaskin, säger Fredrik Bratt, på polisens ledningscentral.

Polis, ambulans och räddningstjänst kom till platsen och kvinnan fördes till sjukhus.

– Många har sett detta och blivit chockade, och vi har ringt och pratat med Malmö stad för att kunna ta hand om de här personerna också, säger Fredrik Bratt.

Exakt hur olyckan gick till kan polisen inte svara på än. Föraren och vittnen har hörts, en utredning har inletts och händelsen rubriceras nu som grovt vållande till kroppsskada i samband med trafikolycka.

Uppemot 15 personer filmade händelsen

Föraren försökte hjälpa den skadade kvinnan efter olyckan, och under tiden stod uppemot 15 personer väldigt nära och filmade händelsen med sina mobilkameror istället för att hjälpa till. Ett olämpligt beteende på en allvarlig olycksplats, enligt polisen.

– Vi har ju inte rätt att be någon plocka ner sin mobil, men hur mycket rätt man än har att filma så är det inte lämpligt i alla lägen, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.