Foto: Carl Carlert

En person skadad efter skottlossning i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har skadats efter en skottlossning i centrala Växjö.

– Han är förd med ambulans till sjukhus, men hans skador är inte livshotande, säger Lars Lindwall, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Skottlossningen inträffade på Kungsgatan i centrala Växjö vid 01-tiden under natten till tisdag.

-Det kom in uppgifter om att man hört skottlossning. När vi kommer till platsen anträffas en man skadad, säger Lars Lindwall.

Under natten har polisen gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen. Polispatruller har även genomfört dörrknackning i området. Ingen är gripen.

– Vi har haft en avspärrning och gjort en teknisk undersökning. Just nu vet jag inte om vi är kvar på platsen, säger Lars Lindwall vid 04.30-tiden.

Den skjutne mannen ska enligt Region Kronoberg ha opererats under natten och hans tillstånd ska vara stabilt. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Vid 06.30 på tisdagsmorgonen var den tekniska undersökningen klar på platsen och polisen hade tagit bort avspärrningarna.

Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

På tisdagskvällen meddelade Region Kronoberg att den skjutne mannen var lindrigt skadad, men var kvar på sjukhuset för observation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.