Polisen på plats efter en skottlossning på Sevedsplan i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Man i 25-årsåldern skadad i skottlossning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Malmö har ryckt ut till en skottlossning i området Seved i Malmö. En man i 25-årsåldern vårdas på sjukhus för skottskador.

– Hans skador bedöms som lindriga och vi utreder händelsen som försök till mord, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

19.42 på tisdagskvällen fick polisen larm om en skottlossning på Sevedsplan i Malmö.

– Vi får vi in samtal från boende och andra i området som tycker sig höra flera skott. Så vi rycker ut med ett stort antal resurser, däribland polishundar. I samband med att vi är på väg dit kommer information om att en person med skottskador anlänt till akuten i Malmö, säger Katarina Rusin.

Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen i väntan på en teknisk undersökning och förhörde den skottskadade.

– Vi är på plats på akuten för att höra den skadade och även på plats på den misstänkta brottsplatsen. Det finns uppgifter om att personer ska ha lämnat platsen i samband med skottlossningen och vi är såklart intresserade av eventuella iakttagelser från platsen.

Polisavspärrningar i väntan på teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen på Sevedsplan i Malmö. Foto: SVT

Lindriga skador

Enligt sjukvården är den skadade en man i 25-årsåldern, vars skador bedöms som lindriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.