En moped innanför polisens avspärrningar i närheten av den plats i Lindängen i Malmö där en man skjutits under torsdagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre anhållna misstänkta för mord efter dödsskjutningen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige man som på torsdagskvällen sköts till döds är känd av polisen sedan tidigare efter att ha dömts till fängelse för flera brott. Enligt uppgifter till SVT Nyheter har händelsen med trippelmordet tidigare i veckan att göra. Tre män är nu anhållna misstänkta för mord.

Skottlossningen skedde vid 22-tiden på torsdagskvällen. Polisen sökte efter en eller flera gärningsman och med hundpatruller i området.

– Ungefär 22.10 fick vi samtal om en skottlossning på Lindängsplan och samtidigt fick vi uppgifter om att en person förts till sjukhus i privatbil, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson vid region syd.

Våldet i Malmö
Bara dagar efter trippelmordet skakas staden av en ny skjutning. Den här gången i bostadsområdet Lindängen. Foto: SVT

Polisen förtegen

Natten mot fredag bekräftade polisen att mannen dött av sina skador och att anhöriga underrättats. Polisen vill inte säga något om vilket eller vilka vapen som har använts. Händelsen rubriceras som mord, alternativt dråp.

Sjukhuset spärrades av

Tungt beväpnad polis bevakade SUS Malmö akutmottagning, som också spärrades av.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter har torsdagens skjutning kopplingar till dödsskjutningen som skedde i måndags. Skottlossningen skedde utanför ett internetkafé i centrala Malmö. Tre män – 19, 27 och 29 år gamla dog då av sina skador.

Vid tretiden under natten mot fredagen hävdes avspärrningarna vid brottsplatsen. Polisen går samtidigt ut och ber om fler vittnesuppgifter. Under fredagen kommer det att finnas polis i området för skjutningen i trygghetsskapande syfte. Extra personal har satts in för utredning inom grova brott .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet