Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enhörningen Uni ska få en central plats i publikhavet under Swedish House Mafias konsert i Malmö. Det var Malmö stads krav för att finansiera konserten. I klippet berättar kommunalrådet Anderas Schönström (S) varför enhörningen blir symbolen för Malmö. Foto: Pär Lärka/SVT

Malmö stad kräver att enhörningen ska synas på Big Slap: ”Får gärna reta hatarna”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det dags för årets Big Slap Festival i Malmö. I år finansierar Malmö stad en livesänd konsert av Swedish House Mafia – något som kostar kommunen 300 000 kronor. I gengäld kräver de att enhörningen Uni får en plats mitt i publikhavet.

– Det är välspenderade pengar, säger kommunalrådet Andreas Schönström (S).

Den omdiskuterade enhörningen, som kostade kommunen 900 000 kronor, gjordes i samband med World Pride i Malmö. Nu ska den få en central plats i publikhavet när Swedish House Mafia avslutar öppningsdagen av Big Slap.

Enhörningen får gärna reta upp ”hatarna”, säger Schönström. Det är viktigt att Malmö stad står upp för alla människors lika värde, tycker kommunalrådet.

I klippet hör du kommunalrådet, Anderas Schönström (S), varför enhörningen ska symbolisera Malmö under festivalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.