Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Erik Úlfssons läkare Samir Dzaferagic ser inte att det finns någon chans att Erik skulle kunna jobba mer. Foto: Otto Johansson/SVT

”Prestigefall” – Eriks läkare kritiserar Försäkringskassans beslut

Publicerad

Samir Dzaferagic har varit hjärntrötta Erik Úlfssons läkare i nästan 15 år. Han kan inte förstå att Försäkringskassan menar att Erik skulle kunna jobba mer än han gör i dag.

– Jag tror tyvärr det är lite av ett prestigefall där Försäkringskassan inte vill ompröva sitt beslut, säger han.

Hör Samir Dzaferagic berätta mer i videoklippet ovan.

Dom i förvaltningsrätten

Samir var själv med på ett möte när man hittade ett sätt för Erik Úlfsson att kunna jobba kvar som lärare efter att han drabbats av hjärntrötthet.

– Om han inte hade så pass förstående arbetsgivare skulle han i något annat jobb inte ens kunna jobba 75 procent, säger han.

Försäkringskassan har avböjt att kommentera fallet med hänvisningen till en dom i förvaltningsrätten som gav dem rätt. Erik Úlfsson har överklagat den domen till kamarrätten.

Se mer: Försäkringskassan drog in ersättningen för läraren Erik

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läraren Erik Úlfsson får inte längre sjukpenning av försäkringskassan för sin hjärntrötthet – trots att han arbetsgivare ordnat så han kan jobba 75 procent. Foto: Otto Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.