Polisens kriminaltekniker vid Källebergsskolan i Eslöv efter knivattacken mot en lärare den 19 augusti. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Eslövsdådet: Pojken misstänkt för fler brott

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök på en lärare på en skola i Eslöv är fortsatt häktad.

Han misstänks även för grovt olaga hot mot elever och skolanställda samt för grovt hot mot en polis.

– Det behövs ytterligare utredningsåtgärder och det behövs ytterligare förhör med den misstänkte. Kollusionsfaran, risken för att han ska påverka utredningen, föreligger ett tag till, säger kammaråklagare Pernilla Nilsson till TT.

Den häktade pojken och hans försvarsadvokat har gått med på åklagarens begäran om åtalsförlängning. Nytt datum för att fatta ett beslut om att väcka åtal eller inte är den 17 september.

Skolattacken i Eslöv

– Vi jobbar hela tiden för att kollusionsfaran ska minska såpass mycket för att han inte ska behöva vara häktad, säger Pernilla Nilsson.

Misstänkt för fler brott

Det var den 19 augusti som en lärare knivhöggs på Källebergsskolan i Eslöv. Pojken, som själv är elev på skolan, misstänks nu även för brott mot elever, personal och en polisman, rapporterar P4 Malmöhus.

– I samband med händelsen om mordförsök är han också misstänkt för grovt olaga hot mot elever och personal på skolan. I samband med gripandet är han misstänkt för hot mot tjänsteman, grovt brott, och det är mot en polis, säger Pernilla Nilsson.

Läraren skadades allvarligt vid knivdådet, men ska efter omständigheterna må bra, vilket Skolvärlden tidigare har rapporterat om.

Pojken häktades den 22 augusti:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolattacken i Eslöv

Mer i ämnet