EU-migrant misshandlad i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En 45-årig EU-migrant misshandlades svårt i ett tältläger i Malmö i lördags eftermiddag. Mycket tyder på att det var ett politiskt attentat.

Några timmar tidigare hade han talat på ett möte, arrangerat av Feministiskt Initiativ.

EU-migranten bor tillfälligt i det här tältlägret i Pildammsparken i Malmö. Han skulle in och hämta värmande kläder när han överfölls av fyra maskerade män. Han blev enligt egen uppgift slagen i ansiktet, sparkad i magen och knivskuren i ena benet. Och hans dragspel förstördes.

Hade talat på FI-möte

Tidigare på dagen hade han tala på ett möte, som arrangerades av Feministiskt Initiativ.

– Med tanke på att han gick upp och talade om att andra skulle föra sin talan och stå upp för sina rättigheter och gärningsmännen sen uppmanade honom att tiga, så är det svårt att se att det inte skulle vara av politisk karaktär, säger Katerine Mendez, fullmäktigeledamot för Feministiskt Initiativ i Malmö.

Hotades till livet

Mannen tog efter misshandeln kontakt med en person i ett nätverk som hjälper EU-migranter. Hon såg till att han kom  till sjukhus, där han har legat kvar under söndagen. Han är medtagen, men inte allvarligt skadad. För henne har han uppgett att de som överföll honom på engelska och knackig italienska under pistolhot sa att han inte borde ha talat med politiker, och om han inte lämnar Sverige så kommer de att döda honom.

Polisen har fått in en anmälan och förhör honom så fort hans hälsotillstånd så medger. Men i nuläget finns inga misstankar åt något håll om gärningsmännen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer