Polis och räddningsarbetare på plats i Lindängen. Foto: Andreas Hillergren

Man anhållen efter explosion i bostadshus i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade tidigt på söndagen i ett bostadshus i stadsdelen Lindängen i Malmö. En man befann sig i lägenheten och är anhållen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person uppges vara skadad.

Larmet mottogs klockan 06.03. Under morgonen har polisen tekniker och polisens bombgrupp undersökt platsen.

– Händelsen rubriceras just nu som allmänfarlig ödeläggelse och mannen som hittades i lägenheten är misstänkt, sa Stephan Söderholm vid polisen i Malmö under söndagsmorgonen.

Två våningsplan i huset evakuerades under morgonen. Explosionen ska inte ha orsakat stor förödelse, och varken mannen eller någon annan uppges vara skadad.

– Det är en fönsterruta som har lämnat fastigheten och ligger på marken nedanför. Hur det har gått till, det är det vi ska reda ut, sa Stephan Söderholm.

Enligt polisen har prover tagits i lägenheten och de kommer att analyseras. Polisen har i nuläget inte kunnat ge något svar på vad som orsakat explosionen.

På söndagskvällen meddelade polisen att mannen anhållits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Han är anhållen av åklagare, säger Lasse Brundin, inre befäl i polisområde Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.