Stora skador efter explosion i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade i centrala Malmö strax efter klockan 01 natten mot onsdag. Polisen tror att det rör sig om något kraftigare än en banger som exploderat. Både fastigheter och parkerade bilar har fått stora skador.

Fönster och skyltfönster har gått sönder efter en explosion på Stora Nygatan i Malmö under natten till onsdagen. Även intilliggande butiker, restauranger och fasaden har fått skador.

-Det är för tidigt att säga vad det var som detonerade, men det är inte en banger eller liknande, utan någon form av kraftfullare pjäs, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Ingen person skadad

Gatan mellan Studentgatan och Altonagatan spärrades av för teknisk undersökning, samt för att sopa upp splitter på gata och trottoarer.

Ingen person har skadats vid explosionen.

– En ruta till en butik rasade ihop helt när vi var på platsen och det är tur att ingen var på plats när det detonerade för det hade blivit kraftiga skador, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen i Malmö.

Letar motiv

Flera vittnen har pratat med polisen. Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse.

– Det har blivit större skador på fasaden och porten. Flertalet rutor i intilliggande fastigheter har också krossats och det har blivit splitterskador på fasader och parkerade bilar, säger Nils Norling.

Polisen tittar nu på bland annat tänkbara motiv och eventuella hotbilder mot personer och verksamheter i det drabbade huset.

– Det kan ta ett tag innan vi kartlagt det, säger han.

Just nu finns det ingen misstänkt för explosionen.

Atena Ramazani fick sin salong förstörd i explosionen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.