Explosionen inträffade på Pilgatan i centrala Malmö, natten mot söndag. Foto: Mikael Nilsson

Explosion i trapphus i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade i ett trapphus på Pilgatan i centrala Malmö, natten mot söndag. Polisen har i nuläget mycket knapphändiga uppgifter om ärendet. Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska smällen ha varit så kraftig att den hörts på flera kilometers avstånd.

Vid halv två-tiden, natten mot söndag, kom de första samtalen in till Malmöpolisen om att en kraftig explosion ägt rum på Pilgatan. Väl på plats kunde polisen konstatera att någon form av explosion ägt rum i ett trapphus.

– Vad som har detonerat vet vi inte ännu, men nationella bombskyddet och tekniker är på väg för att identifiera vad det är, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Inga personer ska ha skadats fysiskt i samband med explosionen. Utöver själva trapphuset har även ”någon bil i närheten” skadats, enligt polisen.

Den kraftiga smällen ska ha hörts på flera kilometers avstånd, bland annat i Västra hamnen, enligt uppgifter till SVT Nyheter.

Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Skadorna är begränsade till entredörren och delar av trapphuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.