Polisen har inkallat bombtekniker för att säkerhetsställa att det inte finns något farligt på platsen. Foto: Mikael Nilsson

Explosion i trappuppgång – kan vara en varning säger polisen

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat i en trappuppgång i Rosengård i Malmö. Ingen person skadades, men polisen säger att sprängningen kan vara ett budskap.

Explosionen inträffade på ett våningsplan en bit upp i flerfamiljshuset på Cronemans väg. Ingen person skadades, men flera dörrar skadades. Boende vittnar om en kraftig tryckvåg.

Polisen säger att sprängningen kan vara tänkt som ett budskap.

– Om det var riktat mot någon som bor i trappuppgången har det ett högt signalvärde, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

– Har man för avsikt att verkligen skada någon gör man det inte med den här typen av aktioner.

Under natten har personal från nationella bombskyddet och polisens tekniker arbetat på platsen. Förhör har hållits med boende i huset, men ingen är gripen. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

Ingen känd hotbild

Polisen fortsätter nu sin utredning och ska bland annat kartlägga de boende i huset för att se om det hela kan vara riktat mot någon av dem.

– Vad vi vet just nu finns ingen hotbild, men det kan komma att ändras när utredningen kommit en bit längre, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen.

Vad som orsakat explosionen vet man inte än.

– Vi har inte fått någon avvraporteringen från teknikerna än, så vi avvaktar, säger Kim Hild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.