Fönsterrutorna byts ut efter explosionen. Foto: Per Lärka

Explosion utanför nattklubb i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En nattklubb i centrala Malmö utsattes för en kraftig explosion natten mot måndagen. Enligt polisen har någon apterat en sprängladdning utanför nattklubbens dörr.

En högljudd smäll hördes i centrala Malmö strax efter halv två på natten. Explosionen skedde i anslutning till nattklubben Babels entré på Spångatan.

– Det har smällt rätt ordentligt, säger Martin Carlsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd till TT.

– Tryckvågen har blåst ut fönster upp till tredje våningen i byggnaden, säger SVT:s frilansfotograf Mikael Nilsson.

Enligt Sydsvenskan hördes smällen i stora delar av Malmö.

Fastigheten har fått stora skador.

Ingen misstänkt för dådet

Polisen spärrade av platsen.

– Vi har beordrat in tekniker, de får titta på vad det är som har smällt, säger Martin Carlsson.

Vid sjutiden på morgonen var polisen inte längre kvar på platsen men har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi har ingen gripen, ingen misstänkt och ingen person skadad, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

En personbil som stod parkerad i närheten fick skador av explosionen, så även två rutor på intilliggande fasader.

– Ett stort antal personer har hört smällen och ringt in till polisen. Vi får pussla ihop vad de hört och sett, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen.

Ingen hotbild

Babel har nu kommenterat händelsen på sociala medier, där man skriver att det inte finns någon hotbild mot nattklubben.

”Vi ser naturligtvis allvarligt på det inträffade och tycker det är oerhört tråkigt. Det finns ingen hotbild mot Babel och vi kommer att fortsätta arbeta aktivt tillsammans med personal, vakter och polis för att alla som kommer hit ska känna sig trygga.

Vi arbetar stenhårt med fastighetsbolaget för att kunna återställa entrén och återupptar verksamheten redan imorgon tisdag”, står det i inlägget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.