Ny sprängning i Malmö – kopplas till flera tidigare våldsdåd

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade utanför ett flerfamiljshus vid Gröndal i Malmö under onsdagsmorgonen. Enligt uppgifter som SVT tagit del av finns det personkopplingar mellan den explosionen och skjutningen i Bunkeflo och förra veckans bombdåd i Malmö.

Det var strax innan klockan sex som polisen fick larm om att en explosion inträffat vid ett flerfamiljshus i Malmö. Detta efter att flera personer ringt in om en hög smäll.

När polis anlände till platsen kunde de konstatera att någonting exploderat utanför en port till en fastighet.

– Det finns inga personskador, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

Koppling till tidigare dåd

SVT har tidigare rapporterat om att det finns personkopplingar mellan bilskjutningen i Bunkeflo, explosionen på Rosengård och bomben som placerades på Limhamn under förra veckan. Nu visar uppgifter som SVT tagit del av att även explosionen på Gröndal i Malmö har personkopplingar till förra veckans dåd.

– Jag kan inte gå in och kommentera den typen av detaljer när vi precis har dragit igång en förundersökning, men när det gäller den här typen av brott så tittar vi ju självklart alltid på vem det här kan tänkas ha riktats mot. Då tittar man bland annat på vilka som bor på adresserna och vad syftet kan ha varit, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Bombskyddet inkallat

Platsen vid Gröndal har spärrats av och bombskyddet och kriminaltekniker är på plats. Polisen genomför även dörrknackning i flerfamiljshuset för att få reda på om någon har uppgifter att lämna i utredningen.

Händelsen rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.