Foto: Mikael Nilsson

Blixthalkan orsakade olyckor på skånska vägar

Uppdaterad
Publicerad

De skånska vägarna var extremt hala och många olyckor inträffade under lördagsmorgonen. Trafikverket varnade och beskrev väglaget i Nordvästra Skåne som mycket besvärligt.

Klockan sju på lördagsmorgonen rapporterades den första olyckan in till polisen sedan två personbilar krockat på Komministergatan i Hörby.

Sedan följde en lång rad olyckor runt om i Skåne alla orsakade av det extremt hala väglaget.

På Sallerupsvägen i Malmö voltade en personbil av vägen vid åttatiden och ungefär samtidigt körde en personbil  in i mitträcket på Inre ringvägen.

En kvart tidigare hade en bil fått sladd in i ett mitträcke på E65 vid Oxie, berättade SVT:s utsände Mikael Nilsson.

Vid kvart i nio larmades räddningstjänsten i Svedala till en singelolycka på E65 , ungefär på samma plats som den tidigare olyckan. En stund senare inträffade ännu en singelolycka på E6:an vid trafikplats Hjärnarp norr om Ängelholm.

Trafikverket varnade i Nordväst

En halvtimme senare inträffade en olycka där flera bilar var inblandade längs länsväg 108, strax söder om Kävlinge. En person fick föras i ambulans till sjukhus. Vid klockan 10.40 var det åter full framkomlighet på platsen.

– Det är så många olyckor nu att jag hinner inte ens skriva om alla på vår hemsida, sa Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral på lördagsmorgonen.

Från klockan 10 på lördagen varnade Trafikverket för mycket besvärligt väglag i nordvästskåne. Framför allt på väg 110 mellan Hyllingen och Asmundstorp och på E4:an mellan Åstorp och Helsingborg,

LÄS MER: Så lång blir bromsträckan om du inte bytt till vinterdäck

Foto: Mikael Nilsson
Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.