Fackeltåg till minne av journalisten Kim Wall

Uppdaterad
Publicerad

Ett fackeltåg anordnades till minne av journalisten Kim Wall på ön Amager i Köpenhamn under fredagskvällen.

Kim Wall, som tros ha blivit dödad, var ursprungligen från Trelleborg och arbetade med världen som sitt arbetsfält. Hon hade en masterexamen i journalistik från Columbia University och skrev för ansedda tidningar såsom The Guardian, New York Times och Harper’s Magazine, skriver tidningen Journalisten.

LÄS MER: Ubåtsägaren misstänks för att ha dödat svensk journalist – detta har hänt i ubåtsfallet

Mordet på Kim Wall

En minnessida har startat i Walls minne där hennes reportage samlats. Där står att hennes familj och vänner planerar att instifta ett stipendium i hennes namn för unga kvinnliga journalister som verkar i hennes anda, genom att rapportera om subkulturer i bred bemärkelse, vad Kim Wall själv kallade ”upprorets underströmmar”.

LÄS MER: Minnestund i New York för svenska Kim Wall

Kim Walls mor skriver om sin dotter på Facebook: ”Hon gav röst åt de svaga, de utsatta och marginaliserade människorna. Den rösten hade behövts länge, länge än. Nu blir det inte så.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet