Väntetiden för uppkörning är lång. Foto: TT

”Falska” trafikskolor skapar köer vid uppkörning

Publicerad

Sveriges trafikskolors riksförbund (STR) slår åter larm om problemet med illegala trafikskolor, skriver Kristianstadsbladet.

I Kristianstad är det just nu nio veckors väntetid för att få köra upp. Lång väntetid beror bland annat på de illegala trafikskolorna, säger Berit Johansson, förbundsordförande STR, till tidningen.

– Dessa elever kommer dåligt utbildade, dåligt förberedda och tar upp mängder av uppkörningstider för alla andra eftersom de oftast kuggar och måste köra upp igen och igen.

I förra veckan hölls ett nationellt möte, med flera berörda myndigheter, om körskolor som inte prövats av Transportstyrelsen.

– Tidigare var dessa körskolor ett problem mest i Malmö, Göteborg och Stockholm, men numera finns de över hela landet, 43 procent av STR:s medlemmar upplever svart verksamhet i stor omfattning och något måste göras, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.