Polisen i Staffanstorp tror att flera händelserna under det senaste dygnet hänger samman med den objudna gäst som en kvinna hittade på sin toalett. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna i Staffanstorp fann okänd man på sin toalett

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Staffanstorp hittade en främmande man på sin toalett i sin bostad på Nevisborg i Staffanstorp. Polisen sätter händelsen i samband med flera andra i samma område och mannen kunde fångas in av polisen i Kävlinge under onsdagsförmiddagen.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som larmet kom till polisen. Kvinnan hittade den främmande mannen inne på toaletten. Han tros ha kommit in genom hennes ytterdörr. Kvinnan har berättat för polisen att han ätit av hennes mat och rökt hennes cigaretter. Han var varken aggressiv eller hotfull mot henne och det finns inga uppgifter om att han skulle ta stulit något.

Togs i Kävlinge

Mannen verkar sedan ha tagit sig till Kävlinge där han sågs i en privat trädgård. Polisen kallades till platsen och mannen sprang iväg men kunde fångas in efter en stund i centrala Kävlinge.

– Han är inte officiellt gripen än men infångad av polisen,säger Evelina Olsson som är presstalesperson på Polisen.

– Han har inte varit hotfull eller aggressiv trots att han har konfronterats av några men han har ett mycket märkligt beteende, säger Evelina Olsson.

Flera liknande händelser

Polisen sätter händelsen i samband med andra ärenden i Staffanstorp under tisdagskvällen.

Vid 21-tiden anmälde en kvinna i Kyrkheddinge att hennes son på väg hem blivit förföljd av en man. Sonen låste in sig i garaget och mannen lämnade kort därefter och inte heller här finns uppgifter om att något försvunnit.

Vid 22.30 på anmälde en boende på Nevisborg att en man kommit in i hans bostad. Han sa inget och lämnade kort efteråt. Från den här bostaden försvann ett par skor. En stund senare larmar en annan uppringare på Nevisborg om att någon dragit i hans ytterdörr

Strax efter åtta på onsdagsmorgonen så får polisen samtal om att en man – som stämmer in på signalementen – rycker i ytterdörren till en bostad på Tubagränd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.