Färjestad nya serieledare efter vinst mot Redhawks

Färjestad är ett av SHL:s formstarkaste lag för tillfället – och det allra målgladaste.

Efter 6–5-segern borta mot Malmö kan Färjestad dessutom glädja sig åt att vara nya serieledare.

27 mål på de sex senaste matcherna. Det är Färjestads facit framåt, och det gör dem just nu målfarligast i hela ligan.

Samtidigt har laget radat upp segrar, och ligger numera överst i tabellen – på bättre målskillnad men lika många poäng som Luleå – efter den senaste skalpen borta mot Malmö.

Tonen sattes redan efter 17 sekunder och sedan bara fortsatte det. Första skottet på mål gick in och så även det andra.

Sylvegård: ”De leker med oss”

Malmö fick dock en biljett in i matchen halvvägs in i den första perioden då Färjestads Axel Ottosson delade ut en tackling mot huvudet på Kim Rosdahl. Ottosson fick matchstraff och samtidigt var det färdigspelat för Rosdahl i matchen. Skadeläget återstår att se efter vidare undersökningar under onsdagen.

Malmö tog vara på det fem minuter långa numerära överläget och reducerade genom Frederik Storm, men glädjen varade inte långt in i den andra perioden.

Mönstret upprepade sig från den första perioden. Första skottet på mål gick återigen in och så även det andra. En kort stund senare kom även 5–1 av Jesper Olofsson, hans andra för kvällen – men inte det sista.

– De leker med oss. Men vi kan inte bara låta matchen gå och sedan vara arga efteråt. Det gäller att agera nu, sade Malmös Emil Sylvegård till C More i periodpausen.

Dramatiska slutminuter

Sagt och gjort, hemmalaget spelade upp sig och minskade underläget till två mål inför den tredje perioden.

– Vi får en fantastiskt bra start och börjar väl tro att det är klart. Vi börjar fuska i vårt arbete, och då ser man vad som händer, sade Färjestads Jesper Olofsson till C More.

Samme Olofsson såg senare till att Malmö inte kom närmare. Med sitt tredje mål i matchen drygade han ut ledningen, och Färjestad lyckades ordna segern trots två sena mål av Malmö som bidrog till dramatiken.