Tågstationen och tågen är inställda sedan ett misstänkt farligt föremål hittats i samband med en bilbrand på Rosengård. Foto: Mikael Nilsson

Stort område spärrades av på Rosengård – föremålet var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten och polisen larmades vid 19-tiden på måndagskvällen till en brinnande bil vid Törnrosen på Rosengård i Malmö. I samband med det hittades ett misstänkt farligt föremål och ett större område spärrades av. Nationella bombskyddet undersökte föremålet som bedömdes vara ofarligt.

– Bilen och det misstänkta föremålet finns på en parkeringsplats och den ligger mitt i ett bostadsområde så vi jobbar nu med att informera människor som bor där om vad som händer och se till att ingen hamnar för nära den här parkeringsplatsen, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Nationella bombskyddet tillkallades

Tågtrafiken stoppades och tågstationen spärrades av. Polisen uppmanade boende i området i anslutning till föremålet att hålla sig inomhus och att inte stå i fönster eller på balkonger. En helikopter cirkulerade runt platsen för att hjälpa till att dirigera hur avspärrningarna skulle sättas och ett större område spärrades av.

– Från luften kan de bättre se vart vi ska spärra av så att det inte finns risk för någon att skadas, sa Rickard Lundqvist.

Nationella bombskyddet tillkallades för att undersöka föremålet. Vid 22-tiden bedömdes föremålet vara ofarligt. Enligt polisen är en anmälan om olaga hot upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.