Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Sedan början på juni har vi sett en stadigt nedåtgående trend när det gäller patienter som vårdas på sjukhus för covid-19, inklusive dem som är i behov av intensivvård, säger smittskyddsläkare Mattias Waldeck.  Foto: SVT/Region Skåne

Färre coronapatienter på skånska sjukhus

Uppdaterad
Publicerad
Antalet coronasmittade och antalet personer som vårdas på sjukhus minskar i Skåne. Minskningen har skett sedan början av juni. Just nu vårdas endast två personer på intensiven.

– Sedan början på juni har vi sett en stadigt nedåtgående trend, när det gäller patienter som vårdas på sjukhus för covid-19, inklusive dem som är i behov av intensivvård. Det är en jättepositiv utveckling, säger smittskyddsläkare Mattias Waldeck. 

Åtta på sjukhus

I dag vårdas åtta covidpatienter på sjukhus i Skåne och två av dem får intensivvård.  Den 1 juni vårdades 76 personer på sjukhus varav tolv på intensiven. 

Kan skåningarna slappna av nu? 

– Nej, smittan finns ju kvar. Det är fortfarande väldigt viktigt att vi följer de rekommendationer som ges om att hålla avstånd och vara noga med handhygienen. Annars finns det risk att vi får en ökad smittspridning igen, säger Mattias Waldeck. 

Även på riksnivå

Även på riksnivå noterar Folkhälsomyndigheten en minskning. 

– Kurvan av nya dödsfall planar ut på samma sätt som den gjort sedan början av juni. Numera är det enstaka nya patienter som läggs in på intensivvård, sa generaldirektör Johan Carlsson på torsdagens presskonferens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet