FC Rosengård kan fortsätta boosta

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att projektet Boost by FC Rosengård kan fortsätta. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Malmö fattade på fredagseftermiddagen beslut om att låna ut 1,5 miljoner kronor till projektet som jobbar för att få fler unga i arbete.

Nästan en om dagen har de senaste åren fått jobb genom fotbollsklubben Rosengårds jobbprojekt Boost. Men sedan en tid tillbaka har projektet varit nedläggningshotat. Boost finansieras med pengar från Europeiska sociala fonden, men förseningar i ansökningsprocessen har gjort att nya pengar kan komma först till nästa höst. Och de pengar projektet hittills har fått räcker bara året ut.

Men på fredagen fattade både Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Malmö och Region Skåne beslut om att bevilja varsitt likviditetslån på 1,5 miljoner kronor var till projektet.

– Vi var med och finansierade det ursprungliga projektet, så det är självklart att vi vill bvidra för att det ska kunna fortsätta, säger kommunalråd Andreas Schönström (S).

Pengarna ska betalas tillbaka när Boost får nytt bidrag från EU:s sociala fond, vilket de med största sannolikhet kommer att få, enligt Andreas Schönström.

Boost by FC Rosengård startade 2011 och vänder sig till kvinnor och män mellan 18 och 24 år som behöver ett individanpassat stöd för att närma sig arbetsmarknaden och arbetslivet. Stödet är till för dem som är bosatta i Malmö, Burlöv, Staffanstorp och Trelleborg. Sedan starten har Boost by FC Rosengård visat goda resultat, av 789 deltagande har 62 procent gått vidare till arbete eller utbildning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer