Polisen gjorde husrannsakan på nio adresser och ett antal bilar efter en längre tids spaning. Foto: Mikael Nilsson

Fem anhållna i Malmö efter stor europeisk knarkrazzia

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer i Malmö har anhållits misstänkta för grovt narkotikabrott efter en stor knarkrazzia under onsdagen. Husrannsakningar på nio adresser, ett kafé och ett antal fordon gav resultat efter en lång tids spaning i ett europeiskt polissamarbete.

Förutom de fem anhållna togs även en del narkotika i beslag.

– Det här är resultatet efter en längre tids spaningsinsats i ett samarbete med bland annat dansk polis, säger Stefan Steiner, spaningsledare på polisens regionala utredningsenhet.

31 gripna i Danmark

Förutom razzia på nio adresser i Malmö har det även gjorts en liknande insats i Danmark. Där greps 31 personer. Samarbetet gäller även ytterligare ett antal europeiska länder så som Nederländerna, Belgien, Tyskland, Slovenien och Albanien.

– Det handlar om flera personer som misstänks för hantering av främst kokain i stora mängder. Totalt tror vi att de sammanlagt har hanterat 1650 kilo kokain, säger Stefan Steiner.

Hur stort dagens beslag är går ännu inte att avgöra.

– De här personerna har inte bara sålt narkotika i Malmö utan vi misstänker att de har varit verksamma i hela Sverige.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.