Foto: TT

Filmad våldtäkt gav ett års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

När polisen gjorde en husrannsakan hos en 17-åring i Malmö hittades en våldtäktsfilm i hans telefon. Nu döms 17-åringen för kränkande fotografering och hans kamrat, en 18-åring, döms till fängelse för själva våldtäkten.

Den 18-årige mannen som våldtog kvinnan döms till ett års fängelse. Den 17-årige kompisen som filmade döms till ungdomsvård för kränkande fotografering och grov stöld. Båda männen ska även betala skadestånd till kvinnan.

Enligt flera vittnen var kvinnan under kvällen kraftigt berusad efter att ha blivit bjuden på drinkar på krogen. Enligt henne själv har hon troligen blivit drogad, eftersom hon inte kan minnas något.

Vid polisens husrannsakan hos den 17-årige mannen hittade polisen filmen i hans telefon, samt kvinnans pass.

Döms till fängelse

Den 18-årige mannen förnekar brott, men tingsrätten menar att han varit väl medveten om att det var olämpligt av honom att utnyttja det tillstånd som kvinnan befann sig i. Han döms därför till fängelse.

Den 17-årige mannen frias för medhjälp till våldtäkt, men har erkänt kränkande fotografering. Han erkänner också att han handlat med kvinnans kontokort och döms därför även för bedrägeri. Enligt tingsrätten har han ett omfattande och uttalat vårdbehov och döms därför till ungdomsvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.