– Om det blir så skolan stänger, tycker jag att man ska vara förberedd, säger tioårige Deen Hasic på Enebackeskolan i Höör. Foto: Lilla Aktuellt

Fjärdeklassare i Höör övar distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieeleverna och många högstadieelever har redan undervisning på distans. Och på flera låg- och mellanstadieskolor har man övat på hur det är att ha distansundervisning. Till exempel i årskurs fyra på Enebackeskolan i Höör.

På högstadiet får skolorna ha distansundervisning om man vill minska trängseln.

Men på låg- och mellanstadiet får man bara ha distansundervisning om många i personalen är sjuka eller om smittan sprids på skolan. Av det skälet stängdes lågstadiet i början av veckan på Hyllinge skola i Åstorp.

Coronavirus i Skåne

Haft coronaövning

För att vara beredd om smittspridningen skulle göra att distansundervisningen går längre ner i åldrarna, har Enebackeskolan i Höör haft en coronaövning.

– Om det blir så att skolan stänger, tycker jag att man ska vara förberedd, säger tioårige Deen Hasic till Lilla Aktuellt, som på onsdagskvällen sände ett reportage från Höör.

Se  reportaget genom att klicka på bilden ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet