Foto: Mikael Nilsson

Fler bilbränder i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Elva bilar totalförstördes vid bränder i Malmö i natt.

– Det har varit anlagda bränder vid fem tillfällen, säger Ewa-Gun Westford vid polisen i Skåne.

Fyra bilar brann under natten till torsdagen på Hårds väg i Rosengård i Malmö. Räddningstjänsten har släckt branden och lämnat platsen. Även på Ärenprinsgatan brann flera bilar under natten.

Larmet inkom 00.49. Då stod fyra bilar i brand på Hårds väg i Rosengård. Räddningstjänsten lyckades dock släcka bränderna och kunde ganska snabbt lämna platsen.

Bilbränderna i Malmö

Ingen gripen

Någon timme senare brann tre bilar på Ärenprinsgatan.

Klockan 04.30 fick räddningstjänsten rytcka ut till Adlerfelts väg och släcka ytterligare en bilbrand.

Inga misstänkta har gripits. Däremot har två personer gripits för att ha stört ut polisens helikopter. Polisen kopplar samman händelsen med bilbränderna.

Många bilbränder under sommaren

De senaste dagarna har flera bilar satts i brand i bland annat Malmö och Vingåker. Bilar har även drabbats på flera ställen i Västra götaland.

– Exakt vad det beror på vet jag inte. Det är rent djävulskap. Det brukar vara såhär i samband med skollov och i samband med lovens början och slut, sade polisens presstalesperson Peter Adlersson då.

Sedan den 1 juli har nästan 60 bilbränder skett i Malmö, enligt polisen, uppger nyhetsbyrån TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränderna i Malmö

Mer i ämnet