Polishuset i Trelleborg. Foto: Johan Dernelius

Fler fotpatrullerande poliser till Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Trelleborgs kommun och polisen har undertecknat ett nytt medborgarlöfte. Bland annat utlovas fler fotpatrullerande poliser och ett aktivt brottsförebyggande arbete, det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Buskörning, ungdomsgäng och narkotika. Det är några av de problem som polisen ser i Trelleborgs kommun just nu.

Förutom fler poliser på stan ska kommunen och polisen även samarbeta för att motverka stölder och drogproblematik, särskilt bland ungdomar.

– Det är oerhört oroande att så unga personer som 12-13-åringar är inblandade i knarkaffärer. Därför ser kommunen fram emot polisens insatser mot narkotika, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

Det utökade polisarbetet ska även kompletteras med andra åtgärder från kommunen.

– Jag tror att resultatet av det här arbetet kommer bli att kriminalitet inte lönar sig och att Trelleborgarna kommer känna sig tryggare, säger Mikael Rubin till SVT Nyheter Skåne.

Medborgardialog förra året

Polisen hade en medborgardialog 2019. Kommuninvånarna framförde då önskemål om fler synliga poliser och att de ska arbeta för att motverka att gäng etablerar sig.

– Jag är mycket nöjd med att vi och Trelleborgs kommun nu har undertecknat ett löfte till våra medborgare. Vårt fokus kommer att ligga på att arbeta strukturerat mot narkotikaproblematiken, främst bland ungdomar, säger Lars-Gunnar Björnqvist, lokalpolisområdeschef i pressmeddelandet.

Medborgarlöften i Trelleborg 2020:

Visa
  • Polisen lovar hög närvaro, synlighet och tillgänglighet bland annat genom fotpatrullering
  • Polisen och kommunen lovar att ha ett aktivt brotts- och drogförebyggande arbete
  • Kommunen lovar att ha ett samordnat och effektivt arbete för social hållbarhet för pojkar och flickor
  • Polisen och kommunen lovar att i samverkan identifiera trafikfarliga platser, samt vidta åtgärder på dessa platser
  • Polisen och kommunen lovar en kontinuerlig samverkan i syfte att motverka drogproblematik, stölder och andra ordningsstörningar och ett särskilt fokus på ungdomars drogproblematik
  • Polisen och kommunen lovar att tillsammans genomföra riktade medborgardialoger t ex trygghetsvandringar mot olika grupper av medborgare i kommunen, för att identifiera otrygga och brottsutsatta platser samt ta fram förslag på lämpliga åtgärder för att öka den upplevda tryggheten och minska brottsligheten på dessa platser

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer