Anna Palm och Stefan Lissmark, kommkunalråden som ska hålla ihop sexpartistyret. Foto: SVT

Fler känner sig trygga i polisområde Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

Årets trygghetsmätning visar att de som bor i Eslöv, Höör och Hörby känner sig mer lite mer trygga än för ett år sedan. Det visar polisens siffror som baserar sig på svar från omkring 1326 personer.

Polisen har de senaste dagarna redovisat siffror för årets trygghetsmätningar runt om i Skåne. På onsdagen kom siffrorna för lokalpolisområde Eslöv, där Eslöv, Höör och Hörby ingår.

– Det är glädjande att medborgarna som svarat på polisens trygghetsmätning 2018 generellt nu upplever en något högre grad av trygghet än 2017, säger lokalpolisområdeschef Anna-Karin Boije.

Men det finns variationer mellan de tre kommunerna.

Trafiken ett problem

I Eslövs kommun ligger trygghetsnivån på samma nivå som i fjol.  Men i stadsdelen Rönneberga känner sig fler människor trygga efter kommunen och polisens välfärdssatsningar där.

Trafiken är fortfarande ett problem liksom ungdomsgäng som stör utomhus.

I Hörby känner sig människorna mer trygga än för ett år sedan och de tycker att polisens arbete där har blivit bättre. Men fortfarande är trafiken ett problem.

Oro för inbrott

Höörs siffror ser ungefär ut som ifjol men människor känner att det är tryggare att gå ut själva sent på kvällen nu. Men liksom i de båda andra kommunerna så är trafiken och buskörning ett problem.

Men här är också många oroliga för inbrott trots att siffrorna visar att 78 procent av höörborna inte utsats för något brott , vilket är en hög siffra jämfört med Sverige i övrigt. I Höör är fler missnöjda med polisens arbete jämfört med i de andra kommunerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.