Under onsdagen hade antalet personer som vårdas på sjukhus med covid-19 i Skåne ökat något sedan i tisdags. Foto: Johan Nilsson/TT

Snart tusen personer avlidna med covid-19 i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Nästan 1000 personer har avlidit med covid-19 i Skåne – det visar regionens senaste siffror. På onsdagen hade också antalet personer inlagda på sjukhus med covid-19 återigen ökat.

Enligt Region Skånes senaste siffror har totalt 983 personer avlidit med covid-19 i Skåne. Detta är en ökning med 124 personer sedan i måndags.

Det har också skett en ökning i antalet personer som vårdas på skånska sjukhus med covid-19. Under onsdagen var 515 personer inlagda på vårdavdelning, och 59 personer på intensivvårdsavdelning.

I tisdags vårdades 506 personer på vårdavdelning med konstaterad covid-19 och ytterligare 60 personer fick intensivvård. Trenden med färre sjukhuspatienter med covid-19 tog alltså en vändning under onsdagen.

Färre nya fall

Antalet nya konstaterade covid-19 fall är dock färre än i tisdags. 484 nya fall har konstaterats enligt onsdagens siffror.

Totalt har 84 240 fall av covid-19 konstaterats i Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.