Polisen i region Syd tillsätter fler trafikpoliser. Foto: TT

Fler poliser ska minska dödligheten på vägarna

Publicerad
Under 2018 dog 82 människor och 433 skadades svårt i trafiken i södra Sverige. Nu inför polisen fler kontrollanter och sänkta hastigheter.

Förra året ökade antalet dödade i trafiken, även i region Syd. För att minska på dödligheten och göra vägarna säkrare tillsätts nu fler poliser som ska övervaka trafiken, skriver polisen i ett pressmeddelande.

- Vi kommer att tillföra 14 trafikpoliser och två bilinspektörer till trafikgrupperna under 2019. Det kommer inte att vara tillräckligt, men det kommer ett vara ett steg i rätt riktning. I takt med att vi framöver kommer att växa än mer kommer vi under de kommande åren att tillföra ytterligare resurser, säger regionpolischef Carina Persson.

Sänker hastigheten

Utöver att trafiken ska bli ytterligare övervakad kommer även hastigheten att sänkas.

- Genom att sänka medelhastigheten på våra vägar kan vi minska antalet dödade och skadade i trafiken. Därför är detta en så viktig verksamhet för oss, säger regionpolischefen Carina Persson

Polisen kommer också att göra trafikkontroller på nya platser, och på helt nya sätt.

– Inte minst Skåne är en expansiv region, trafikflödena ökar och mönster förändras. Det är viktigt att vi bedriver trafikverksamheten där det ger störst effekt så att antalet skadade och döda i trafiken minskar, säger Ann-Louise Kämpe, chef för operativa enheten. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer