• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Trafikolycka vid Brunnsparken Foto: TT

Olyckstät fredagseftermiddag i Skåne

Under den sena eftermiddagen har flera trafikolyckor inträffat i länet. Den stundande helgen och fint väder kan bidra till att göra skåningarna till mindre försiktiga bilister, tror polisen.

– Jag drunknar i trafikolyckor här. Kan vara det fina vädret som gör att folk är stressade och har bråttom hem, och så ligger man för nära varandra i trafiken, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

I Helsingborg kolliderade en personbil och en moped vid 17.30. Skadeläget efter olyckan är oklart.

En stund senare blev en cyklist påkörd på Erikslust i Malmö. Cyklisten, en kvinna, skadades, dock oklart hur allvarligt.

I Kristianstad kolliderade en bilist och en cyklist i korsningen Långeborgatan/Jochums väg strax före klockan 17. 

I Malmöstadsdelen Kirseberg kolliderade en mindre skåpbil med två personbilar vid fyratiden på eftermiddagen.

– Det är vid korsningen Smedjekullsgatan/ Östra Fäladsgatan. En person som körde en av personbilarna, och lastbilsföraren, har förts med ambulans till sjukhuset i Malmö, säger Fredrik Bratt.

Även där är skadeläget oklart.

Ytterligare två olyckor i Malmö – på Kungsgatan och på Vävstolsvägen – inträffade mellan 16 och 17.

Flera kökrockar i norrgående riktning på E22 strax norr om trafikplats Kronetorp skapade långa köer på eftermiddagen. Vid 17.40 meddelade Trafikverket dock att det åter var full framkomlighet på E22 – däremot kan köerna bestå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer