Polisen i Region Syd försöker nu rekrytera ytterligare 15 utredare för att hinna med alla anmälningar om bedrägerier. Foto: TT/SVT

Fler utredare ska stoppa bedragare

Publicerad

Anmälningarna om bedrägerier fortsätter att öka i södra Sverige. Nu försöker polisen rekrytera ytterligare 15 utredare för att hinna med alla anmälningar.

– Det är svårt att hitta personer med rätt kompetens, men vår förhoppning är att kunna hitta poliser och civila som vill arbeta med detta, säger Carolina Adler, tillförordnad sektionschef på bedrägerisektionen.

Fler utredare

Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott i hela landet ökat med 30 procent jämfört med samma period förra året. För att kunna hantera ökningen ska nu avdelningen på polisen ökas från 85 utredare till omkring 100.

– Det är väldigt väldigt många som begår bedrägeribrott och vi har många olika typer, det är snabba pengar och det är många som vill göra bra affärer och då är det lätt att bli lurad säger Carolina Adler.

Snabb ökning

Svt Nyheter har tidigare berättat om den snabba ökningen av antalet anmälningar om bedrägeribrott och om det hårda trycket på polisen som utreder dem. Varje vecka kommer det in 500 nya anmälningar att utreda.

Polisregion Syd som består av Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län får in ungefär en fjärdedel av alla anmälningar om bedrägeribrott i landet. Vissa utredningar blir liggande i flera år.

– Vi prioriterar ärenden med frihetsberövade men också brott mot äldre och ärenden med väldigt brottsaktiva individer där vi ser en koppling mot den organiserade brottsligheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer