Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Cirka 80 rökskadade fordon efter bilbrand i Malmögarage

Uppdaterad
Publicerad

Tre bilar antändes i ett garage i Malmö natten mot lördag. Elden rökskadade cirka 80 stycken bilar och spred sig till tre trapphus.

– Det finns inga skadade, uppger Måns Krook, vakthavande befäl vid räddningstjänsten Syd.

Strax efter midnatt inkom larm om brand i  ett underjordiskt garage. Flera enheter kallades till platsen för att bekämpa elden.

– Det utvecklas en sådan kraftig brandrök att den spred sig till tre trapphus men vi behövde inte evakuera personer, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

Två bränder till i närliggande område

Ytterligare två bilar har brunnit på två platser i Malmö under natten. En totalskadades och en blev delvis brandskadad. Det har upprättats en anmälan om skadegörelse genom brand och polisen utreder om det finns ett samband mellan bränderna.

– Det finns ingen omedelbar koppling, men vi ska undersöka det med tanke på att det hände i ett närliggande område. Men fram tills dess så utreds bränderna separat, säger Patric Fors.

Ingen uppges ha skadats och vad som kan ha startat bränderna är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.