Till höger räddas ett får i Jägersro och till vänster räddas ett får i Lund. Foto: Christian Beckert, styrkeledare /Räddningstjänsten Syd

Räddningstjänsten efter fårolyckorna: ”Tur att får flyter”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen fick räddningstjänsten åka på flera räddningsinsatser för att rädda får ur vattnet.Christian Beckertsom är styrkledare på räddningstjänsten beskriver detta som ”mycket ovanligt”.

Under fredagen fick räddningstjänsten Syd åka på två larm där får hade gått ner i vattendiket.

– I Jägersro fick vi ett larm under fredagsmorgonen. Det var ett litet får som inte kunde ta sig upp själv, nu är jag inte djurexpert men jag tror den har stått där hela natten, säger Christian Beckert, styrkeledare räddningstjänsten Syd.

Efter att räddningstjänsten lyckades få upp fåret så var det väldigt medtaget.

– Det bara låg kvar på marken. Men vi fick reda på av djurägaren att fåret mådde bra efteråt, säger Christian Beckert.

Fårlarm i Lund

Även i Lund var det ett får som hade hamnat i diket och räddningstjänsten fick åka ut på nytt.

– Det gick bra. När de äntligen hittade henne visade det sig att hon hade råkat hamna i ån och på något sätt kommit över på andra sidan. Det är en dryg meter djupt, så räddningstjänsten larmades. Tur att fåret flyter, skriver Hilde Skar-Olsen, kommunikatör på räddningstjänsten Syd till SVT Nyheter Skåne.

I videon ovan kan du se när fåret i Jägersro räddas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.