Fyra gärningsmän misstänks ha utfört attacken mot ambassaden. Foto: Mathias Øgendal

Flera gripna för ambassadattacken i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer greps i Danmark under helgen misstänkta för inblandning i brandattacken mot den turkiska ambassaden i Köpenhamn den 19 mars. Husrannsakningar gjordes mot flera platser på Själland.

Den danska polisen och säkerhetstjänsten gjorde flera tillslag runtom på Själland under lördagen. Flera personer kunde gripas misstänkta för försök till mordbrand och medhjälp till försök till mordbrand. Två män blev under söndagen också häktade medan övriga gripna släpptes efter förhör, det skriver den danska polisen i ett pressmeddelande.

Under söndagen kunde ytterligare två män gripas. Åklagare har nu begärt dem häktade och häktningsförhandling hålls inom kort.

– Med de två senaste gripanden menar vi att vi har gripit alla de fyra personer som konkret på dagen kastade molotovcocktails mot ambassaden, säger vice polisinspektör Jens Møller Jensen på Köpenhamnspolisen.

Det var natten till den 19 mars som den turkiska ambassaden i Köpenhamn attackerades med brandbomber, så kallade molotovcocktails. En polispatrull på plats såg minst två personer springa från platsen. Enligt polisen fanns det ingen person inne i ambassaden byggnaden klarade sig undan med mindre skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.