Foto: Henrik Nordell

Fyra personer skadades – polisen jagade naken man

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer fördes till sjukhus under måndagen och en person greps efter ett våldsbrott i centrala Kristianstad. Polisen är förtegen om händelsen som de kallar för komplex och annorlunda.

Polisen larmades till J H Dahlsgatan klockan 11.20 på måndagsförmiddagen. De första uppgifterna handlade om att det befann sig två män på tak och i lägenheter i centrala Kristianstad.

När polisen kom till platsen började de undersöka området och kunde sen gripa två personer. Den ena personen släpptes då det blev klart att det bara fanns en gärningsman. Men än så länge kan polisen inte säga vad som egentligen har hänt.

Flera skadade i våldsdåd i Kristianstad

– Det är en annorlunda händelse som är komplex och det är möjligt att vi inte har hela bilden förrän vid en eventuell fällande dom, säger Åsa Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef på en presskonferens på måndagskvällen.

Händelsen utreds just nu som grovt våldsbrott.

Lindriga skador

Region Skånes presstjänst och polisen uppger att fyra män inkommit till sjukhus med lindriga skador. Två av dem är i 25-årsåldern och de andra två i 35-årsåldern. En av de skadade är den misstänkta gärningsmannen som är i 25-årsåldern och ytterligare en är en polis som skakades lindrigt i samband med att en ruta slogs sönder.

– Polisen skadades när han skulle gå in i en lägenhet, säger Åsa Nilsson.

Foto: Henrik Nordell

Vittne: Naken man jagades

Enligt SVT:s reporter Henrik Nordell, berättar vittnen om att de sett en naken man komma springande ur ett flerfamiljshus och sedan blivit jagad av flera poliser. Och under kvällen bekräftar polisen att de har två av de inblandade ska ha varit nakna.

Under eftermiddagen har polisen förhört vittnen och arbetat med teknisk undersökning på flera adresser.

Enligt polisen är man säker på att det bara fanns en gärningsman och att det är den person som nu är gripen.

– Det finns ingen anledning att vara orolig, men som en trygghetsskapande åtgärd kommer vi finnas på plats i området imorgon för att prata med folk som har frågor eller uppgifter om händelsen, säger kommunpolis Martin Thornell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera skadade i våldsdåd i Kristianstad

Mer i ämnet