Lagkaptenen Andreas Bergenholtz från Malmö tror att Sverige tar hem allt. Foto: Johan Dernelius/SVT

Flera skåningar deltar i undervattensrugby-VM

Publicerad

I slutet av juli åker herrlandslaget i undervattensrugby till VM i Österike. I landslagstruppen är det många från Skåne som är med och kämpar för den blågula tröjan.

På Tivolibadet i Kristianstad samlades under söndagen herrlandslaget i undervattensrugby, för en sista träning innan VM. Lagkaptenen Andreas Bergenholtz från Malmö tror att de kan vinna hela VM.

– Vi har ett bra och ungt lag. Vi hade inte varit med om vi inte hade gått för att vinna, säger han.

Skåne har många spelare

Enligt Milosz Nilsson som är assisterande förbundskapten, så är det många från Skåne som är med i landslaget. Detta tror Andreas Bergenholtz beror på att Malmö har varit med under en längre tid.

– Laget i Malmö har en lång merit där vi har många vinster i Sverige, det är därför vi är stora i landslaget, säger Andreas Bergenholtz.

Kom fyra förra VM

Under 2015 var VM i Colombia, då kom svenska herrlandslaget på en fjärdeplats.

– I år ska vi vinna allt, vi har ett bra lag och vi går för att vinna, säger Andreas Bergenholtz.

Utrustningen som man använder som undervattensrugbyspelare. Bollen väger mellan 3-4 kilo, och är fylld av mättat saltvatten för att den ska bli lättare under vatten. Foto: Johan Dernelius/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.