Kraftiga vindar kommer att påverka tågtrafiken i Skåne under torsdagen och fredagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera tågsträckor ställs in på torsdag – hårda vindar att vänta

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen förväntas kraftiga vindar dra in över södra Sverige vilket gjort att Trafikverket redan i dag bestämt sig för att ställa in flera tågsträckor.

I Skåne rör det sig om Ystad-Simrishamn samt Helsingborg-Teckomatorp stängs ner från och med klockan 15 på torsdagen fram till klockan 12 på fredagen. Även Halmstad-Värnamo stängs ner från torsdag klockan 12 till fredag klockan 15.

- Vi vill inte riskera att det inträffar olyckor och att tåg blir stående med passagerare i ovädret. Vi hoppas att resenärerna har möjlighet att ställa in eller planera om sin resa. Ta del av den information som finns på tågbolagens hemsidor om du planerar att åka tåg eller trafikinformationen på Trafikverkets webb om du reser på vägarna, säger Annika Canaki på Trafikverket i region syd i ett pressmeddelande.

De inställda avgångarna innebär att busstrafik ersätter i begränsad omfattning på vissa sträckor samt att tågen går andra sträckningar än normalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.