Förhör kommer hållas med personer som såg olyckan. Foto: Mikael Nilsson

Fatalt misstag ledde till unga kvinnans död

Uppdaterad
Publicerad

Efter mopedolyckan som inträffade under lördagskvällen där en 17-årig flicka avled i Södra Sandby, har polisen nu påbörjat utredningsarbetet. Enligt förundersökningsledaren tyder allt på att dödsolyckan beror på ett fatalt misstag.

Det var under lördagskvällen larmet kom in om att en flicka hade kolliderat med en personbil. Hon fördes först till sjukhus med livshotande skador, men under söndagsförmiddagen meddelade polisen att den 17-åriga flickans liv inte gick att rädda.

– Det är en väldigt tragisk olycka med unga personer på båda sidor. Det är mycket tråkigt, säger Greger Nilsson som är förundersökningsledare.

Han berättar att det rör sig om en omkörning som gått fruktansvärt fel.

– Personbilen kommer från ett upplyst område in mot ett mörkare parti där de får möte av mopedisten. Föraren uppfattar ljuset som gatubelysning och inser inte att det är trafikant förrän det är för sent.

Brottsrubriceringen är vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Rubriceringen ligger fortfarande kvar. Det är ett misstag men likväl ett trafikbrott, säger Greger Nilsson.

Nu ska polisen hålla kompletterande förhör och även undersöka olycksplatsen och fordonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.