Misstänkt föremål i Rosengård var ofarligt

Publicerad

Ett flerfamiljshus på Ramels väg i Malmö evakuerades på torsdagen efter att ett misstänkt farligt föremål hittats. Bombgruppen var på plats och undersökte föremålet som senare visade sig vara ofarligt.

Vid klockan 11 åkte polisen i Malmö ut på ett kontrollärende till ett bostadshus på Ramels väg i Rosengård och på plats hittade de ett misstänkt farligt föremål i trappuppgången. Samtliga boende trappuppgången evakuerades i samband med insatsen.

– En polispatrull skickades till adressen för en kontroll i ett helt annat ärende. På plats upptäcker vi ett föremål i trappuppgången. Patrullen tar bilder och gör bedömning att det ska hanteras, säger Evelina Olsson presstalesperson vid polisen region Syd.

Därefter gick bombgruppen in i huset för att hantera föremålet.

Okänt föremål

– Jag kan inte gå in på vad det är för föremål. Om bombgruppen beslutar att skjuta sönder föremålet så är det säkrast att folk håller sig på ett avstånd, säger Evelina Olsson.

Hur många personer ska evakueras?

– Det är ett sexvåningshus och det handlar om trappuppgång. Jag vet inte exakt hur många personer, säger hon.

Räddningstjänsten på plats

Bombgruppen, flera polispatruller och räddningstjänst var på plats för att informera och evakuera boende. Lägenheterna på våningen där föremålet hittades fick utrymma genom balkongen.

– Vi avvaktar vad bombgruppen gör och stannar ett tag till. Om det här farliga föremålet skulle vara något som kan explodera så är det bra att vi finns kvar på platsen, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Klockan 13.46 meddelade polisen att föremålet var ofarligt och att insatsen lades ner.

Polis och räddningstjänst är på plats för att evakuera de boende på Ramels väg. Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer