Det var en stor räddningsinsats på platsen efter olyckan. Foto: Mikael Nilsson

Flicka dog efter mopedolycka

Uppdaterad
Publicerad

En moped och en personbil frontalkrockade i Södra Sandby på lördagskvällen. På mopeden satt en 17-årig flicka, under söndagsförmiddagen meddelade polisen att flickan avled av sina skador.

Larmet kom till polisen strax efter 20-tiden på lördagskvällen. En personbil och en moped hade då kolliderat på väg 952 utanför Lund.

– Det satt en person på mopeden och i bilen fanns tre personer, säger polisens presstalesperson Calle Persson till TT.

Det rör sig om frontalkrock mellan bilen och mopeden. Flickan fick under lördagskvällen föras med ambulans till sjukhuset för livshotande skador. Under söndagsförmidaggen meddelade polisen att flickan avled av sina skador. Hennes anhöriga är underättade.

En anmälan gällande vårdslöshet i trafik och vållande till annans död är upprättad. En trafikutredning kommer att genomföras för att klargöra olyckan. Både mopeden och personbilen är tagna i beslag för en teknisk undersökning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.