Ombord på Avro RJ-flygplanet fanns 80 passagerare, när en av motorerna gick sönder. Planet på bilden har inget med incidenten att göra. Foto: Johan Nilsson/TT

Flygplansmotor gick sönder på inrikesplan

Publicerad

En kraftig smäll hördes från en motor på ett passagerarflyg under flygning mellan Bromma och Malmö på lördagseftermiddagen, skriver Sydsvenskan.

I samband med smällen syntes ett eldklot.

– Vi såg en ljusblixt utanför fönstren där vi satt och så small det till väldigt högt, säger en av passagerarna ombord till Sydsvenskan.

Enligt Anna Soltorp vid pressjouren på flygbolaget Bra hände något med en av flygets fyra motorer strax innan man hade kommit upp till marschhöjd efter starten från Bromma. Det kom en ljudlig smäll och uppstod vibrationer i flygplanet.

– Flygplanet har ju fyra motorer så det kan absolut klara sig även om det skulle vara något fel med en utav motorerna, säger Anna Soltorp till TT.

– Kaptenen valde därför att fortsätta till Malmö och landningen genomfördes helt odramatiskt.

Ombord på Avro RJ-flygplanet fanns 80 passagerare.

Det är oklart vad som orsakade motorhaveriet och planet kommer nu att genomgå en teknisk undersökning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer