Föräldralediga träffas för att bryta segregationen

Publicerad

Att vara föräldraledig kan vara ensamt ibland. Glädjen och problemen med att ha småbarn finns hos alla oavsett bakgrund. På Nydala i Malmö ses föräldrar och barn en gång i veckan för att träna svenska och umgås.

För Duha och dottern Julia har träffarna på Nydala, som går under namnet ”Svenska med baby”, blivit ett sätt att komma in i det svenska samhället.

– Jag levde väldigt segregerat innan. Jag kände inga svenska mammor eller mammor med annat ursprung. Men nu har jag träffat många, både svenska mammor och invandrade svenskar, säger Duha Alhabashi.

Få nya intryck

Erika Svantesson är här med sonen Enok, varje vecka kommer de hit. För henne blir det ett sätt att ta sig ut ur sin bubbla och träffa nya människor.

– Jag tänker att jag annars bara trampar på där hemma i min stadsdel, med mina barn, min familj och mina vänner. Det är väldigt bra att komma hit och få nya intryck, säger Erika Svantesson.

Svenska med baby är en ideell organisation som grundades år 2012.

I dag bedrivs verksamheten i 16 kommuner i landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer