Förhöjda halter av bakterier vid Barsebäckstrand och Salviken

Publicerad

Kävlinge kommun uppmanar just nu badsugna att vara försiktiga om de vill doppa sig vid Barsebäckstrand eller Salviken. Detta efter att man funnit förhöjda halter av E.coli och enterokocker när vattenkvalitén har testats.

Än så länge avråds inte från bad på platserna. Det beror på att kommunen vill utföra ytterligare tester för att försäkra sig om att det faktiskt är förhöjda halter av bakterierna.

Väder och vind påverkar hur bakterierna flyttar sig och samlas i vattnet. Därför kan proverna ge olika resultat beroende på när och var de tas.

Besked kommer i nästa vecka

De förhöjda halterna visades i tester från den 19 juli. Den 26 juli kommer kommunen testa vattenkvalitén igen, och därefter kan det dröja fyra-fem dagar innan provsvaren kommer.

Eftersom man kan bli magsjuk om man sväljer vatten med förhöjda halter av E.coli och enterokocker uppmanar kommunen badare att vara försiktiga tills dess att nya provsvar kommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.