Polisen på plats i centrala Lund. Foto: Per Lärka

Sprängdådet i Lund: Polisen hoppas på hjälp av vittnen och kameror

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsatte under söndagen med försöka att få klarhet i vem och vad som orsakade sprängningen i centrala Lund natten till lördagen.

Polisnärvaron är fortfarande stor i centrala Lund efter sprängningen av en butiksfasad på Stora Södergatan. Under söndagen arbetar polisen med dörrknackning och vittnesförhör för att få ytterligare klarhet i vad som hände. Ewa-Gun Westford är polisens presstalesperson:

–Vi fortsätter under söndagen att prata med butiksägaren för att gräva djupare i vad som har hänt. Men vi vill också prata med allmänheten och alla som kan ha sett något centrala Lund och därför fortsätter dörrknackningen idag.

Övervakningskameror i området

I området finns flera övervakningskameror som polisen hoppas ska vara till hjälp i utredningen. Det materialet kommer tekniker börja titta på under måndagen.

Den skadade kvinnliga studenten har nu opererats och hennes tillstånd beskrivs som stabilt. Händelsen är rubricerad som grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.