• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett flerfamiljshus med kraftig rökutveckling i Asarum i Karlshamns kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Johan Nilsson/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Förskola flyttar ut i parken för att slippa knarklangare

Uppdaterad
Publicerad

Knarklangare hotar föräldrar som ska hämta sina barn på en Malmöförskola. Nu tvingas föräldrarna hämta barnen i Folkets park – för att slippa hot från langarna.

Det skriver Sydsvenskan på tisdagskvällen. Det handlar om Källans förskola på Södra Parkgatan i Malmö där 17 barn mellan 3-5 år går.

Förskolechefen Ulla Sundin upplever att narkotikahandeln utanför förskolan har ökat ordentligt sedan hon tillträdde för ett år sedan.

– Vi ligger precis vid rondellen som allmänt kallas för knarkrondellen. Den gör skäl för namnet. Det blir mer och mer. Ett gäng försäljare vill gärna vara vid dörren in till förskolan, säger Ulla Sundin till Sydsvenskan.

Barnen blir hämtade i parken

Fönstren ut mot gatan har täckts över med plastskydd för att barnen ska slippa se knarkhandeln, enligt Sydsvenskan.

Då problemen blivit alltmer akuta, beslutade förskolan i fredags att flytta hela verksamheten utomhus, i första hand till Folkets park, på eftermiddagarna. Sedan dess är det till parken föräldrar måste komma från arbete eller studier för att hämta sina barn.

– Jag tog beslutet att flytta ut på eftermiddagarna efter samråd med föräldrar när de började ringa mig och berätta att de har blivit hotade.

Starka reaktioner

Rapporterna från förskolan har skapat starka reaktioner på sociala medier, uppger TT.

”Blir så förbannad! Det är knarklangarna som ska bort, inte barnen. Malmöbarnen har företräde till stadens gator”, skriver kommunstyrelsen ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) på Twitter.

Även Riksförbundet narkotikafritt samhälle har reagerat på Twitter: ”Vad i helsicke gör polisen?”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer